El model social en què vivim fa que, a mesura que hom es converteix en adult, se separa del seu nucli familiar per crear-ne un de nou. La relació amb la família d’origen es mantindrà i anirà evolucionant en funció de molts factors. Les persones que, pel motiu que sigui, no assoleixen un cert nivell d’autonomia personal, resten marginades dels processos socials habituals a que fem referència. En primer lloc ens hauríem de preguntar si la nostra societat està ajudant prou aquestes persones a conquerir un nivell més alt d’independència. Pel que fa al Mas Casadevall, la vida a les llars ofereix l’oportunitat de viure en petites comunitats, integrades al màxim a la Societat i amb una bona qualitat de vida. Procuren ser acollidores, amb un personal especialitzat, equipades amb recursos terapèutics, on es poden respectar les diferents individualitats, i faciliten un contacte freqüent amb l’entorn.
El Mas és un centre obert. És un espai viu i integrat a l’entorn. Amb un poble (Serinyà) a tocar, una capital de comarca (Banyoles) molt propera i una ciutat important (Girona) a només vint quilòmetres, els contactes estan garantits. Els residents freqüenten l’entorn –per vendre al mercat, per fer compres, per a l’ús d’instal.lacions esportives pròximes- i l’entorn freqüenta el Mas Casadevall, per comprar, per dinar al restaurant o per fer-hi una visita.
A les llars, es millora el nivell d’autonomia personal, es facilita l’expressió i vivència emocional, es potencien les àrees funcional, cognitiva i motora dels residents i es promou la seva participació en la vida comunitària.